En synnerligen lyckad ”tillställning” 9 nov.

Ja – detta blir omdömet trots att paraden (musikerna) denna gång var glesare än brukligt. Kanske det gråa vädret kan ha skrämt en del av parad-musikerna till den undre regionen (Louis-lokalerna) vilket dock inte hindrade att paradens toner ljöd vackert och kraftfullt över hela Medborgarplatsens torg. Väl framme vid LOUIS och scenen i stora salen tystnade musiken och på vägen dit hade fest-folket strömmat till med glada bifall och stort jubel.

Festen hade alltså börjat och medan personalen febrilt jobbade med servering av mat och dryck intog dagens orkester ”Jennie Löbel & Swing Kings” scenen. Det blev härlig musik med en utmärkt blandning av låtar och stilarter. Sen förstås det högtidliga med stipendieutdelningen och därefter åter orkestermusik, ävenså med ”inhopp” av stipendiaterna och som avslutning hela orkestern tillsammans med jammusikerna – alltså … ”en synnerligen lyckad tillställning”!


Årets”Storyvilles-parad”, 2014-11-09 ……………………………………….. foto: Kenneth Abrahamsson

En bildserie och info om stipendiekommittens motiveringar mm kan beses/läsas genom att
klicka här:

Foto: Koffe Koffman om inget annat anges.
.


Dagens orkester: Jennie Löbel & Swing Kings

.


Peter Nydahl tar emot stipendium – här omgiven av Bosse Sherman (vän) och Bosse Jarwander (hög)

Stipendiekomittens motivering:
– för elegant och fyndigt pianospel i olika stilar med Spicy Advice Ragtime Band och Peter Nydahl Trio, som vann riksfinalen i Jazztävlingen 2012. Han är en av de mest intressanta svenska jazzpianisterna i sin generation.
.


Per Olof Karlström tar emot stipendium

Stipendiekomittens motivering:
– föt många nu avslutade år i styrelsen Föreningen Klassisk Jazz , där han gjort stora insatser för vår musik.Han har också varit en uppskattad ledare av gruppjazzresor till New Orleans och konferencier vid många jazzevenemang.

.


Erling Ribbing tar emot stipendium. …………………………………Foto: Kenneth Abrahmsson

Stipendiekomittens motivering:
– för klarinettspel av hög klass i Les Oignons, Jack Lidströms Hep Cats, Jazz Doctors, Sveriges Jazz Band, Lyxkvartetten och Erling Ribbing Quartet. De senaste decennierna har vi dessutom hört hans utmärkta tenorsaxspel i en litet modernare stil.

.
ARMSTRONGSSTIPENDIATER – BAKGRUND MM /ett utdrag ur P-O Karlströms PM 2011/:

Varje år sedan 1971 utses förtjänta stipendiater inom den äldre jazzens domäner, under de första trettio åren av musikerorganisationen Trad Jazz Stockholm och numera av Föreningen Klassisk Jazz. Ett stipendium delas ut till en ung, lovande musiker, ett till någon som gjort mycket för den klassiska jazzen och som kan men inte behöver vara musiker och ett slutligen till en framstående, mångårigt verksam musiker inom den klassiska jazzen.
.
.

… och här i ett framträdande under festen.
.


En nöjd publik