Jack Lidström avliden

.

.

Jag har den tråkiga nyheten att meddela att min gode vän och jazzkompis sedan mitten på 50-talet och den klassiska jazzens nestor, Jack Lidström, har avlidit. Jack blev 84 år.

Med Jacks bortgång har en epok inom den svenska klassiska jazzen avslutats.
Jag skrev en gång i min Hep Cats-diskografi: “The day Jack Lidström and the Hep Cats eventually disband, this particular jazz dialect will probably become silent for all eternity. Revival of the style appears to be minimal. Jack Lidström and the Hep Cats my well be the last disciples of this mode of interpreting classic jazz”. Där är vi nu.

/Peter Winberg

Jack Lidström vid en spelning med Hep Cats på Rest LOUIS, okt 2013.

Om Jack Lidström i JazzPulsen:
Vad Jack och hans HEP CATS betytt för den klassiska jazzen i Sverige sedan 1940-talet kräver mycket tid och utrymme, som vi inte har just nu på pulsenredaktionen. Så vi ber att få återkomma i nästa nummer av JazzPulsen (nr 2-2016).
Tack, Jack för all fin musik och roliga minnen.
/Kerstin Arghe