En kväll på GrönalundsTeatern – Duke Heitger


.
.
.
.
.
.
En efterkommentar:

En mästerlig genomförd konsert!

Publiken – som fyllde lokalen till sista plats – fick avnjuta New Orleans-jazz av högsta klass – mycket dixieland men också nostalgiska låtar i lugnare tempon.

Kapellmästaren, trombonisten Jens Lindgren ”Jesse” presenterade bandet (se affischen) och gav också bakgrund till kvällens föreställning.

Här återges det mesta med Jesses egna ord – viss info har också lagts till samt bild – klicka här

Kvartetten har spelat ihop sedan Klas kom till Stockholm från New York 1999, för att gå två år på Musikhögskolan. Hogge, jag och Göran Lind hade spelat flera år i Classic Jazz Band (vars höjdpunkt är den stora jazzkonserten i Carnegie Hall den 6 juni 2000).

Jag träffade – och lirade med – Duke i New Orleans samma år, och ”tycke uppstod”. Sedan dess har jag försökt att få till konserter, festivaler, turnéer m.m. med honom i stort sett varje år. Vi trivs fantasiskt bra ihop och fungerar musikaliskt (vilket jag hoppas märks).

Ibland får vi frågan om vi inte ska ”ha trummor och piano som andra band” men brukar svara att vi trivs med det lilla formatet. Radarparet Hogge och Göran är enastående ihop och ger luft och utrymme för blåsarnas frasering. Klasse är virtuosen och eleganten, och jag är väl naturbarnet – ””Skönheten och odjuret” om du så vill – båda med ömsesidig respekt.

Vi jobbar även med vänner och kolleger, bland sångerskor har vi bl.a. samarbetat med Anna Sise, Isabella Lundgren och Kiralina Salandy. Bland instrumentalister/solister Uffe Johansson, Mattias Puttonen, Mikael Skoglund, Dan Barrett, Ludde Carlsson, stråkkvartett ur Hovkapellet, för att nämna några samarbeten.

Alla i bandet är engagerade i andra band, så våra framträdanden måste förberedas i god tid, de brukar sammanfalla med Dukes turnéer´i Europa. Han brukar vara på denna sida Atlanten 3-4 ggr/år. I New Orleans har han stadiga spelningar sedan 20 år tillbaks på flodbåten S/S Natchez som gör två dagliga kryssningar med hans band Duke Heitger’s Steam Boat Stompers.

Classic Jazz Quartet med Duke Heitger 13 nov 2017                                                                                           Foto:  koffe koffman


.
< Den som har fler bilder att visa är väkommen att skicka till info@klassiskjazz.se >