2020-års Armstrongstipendium har beslutats!

Föreningen Klassisk Jazz Armstrongstipendium har tilldelats Hannes Junestav, Adam Falk, Bengt ”Bim” Ingelstam. Med tre generationer – fortfarande aktiva – utgör klanen Ingelstam ett unikum i den svenska klassiska jazzen.

För att läsa motiveringarna och om utdelningen – klicka här

Motiveringarna för stipendierna är som följer:
Hannes Junestav, trombonist med ambitioner, efter Kandidatexamen i kategorin Jazz fortsätter nu studierna på KMH med Masterstudier. Skolad i den klassiska jazzen av far och farfar, men nu med dragning åt 50 – 60-talsjazzen med Mainland Jazz Collective och den egna kvintetten Ullberg & Falk Tribute där JJ Johnson och Kai Winding är husgudar.

Adam Falk, uppfostrad i en musikmiljö där den klassiska jazzen står i högsätet. Som musikpedagog har han lett bl.a. Västerås ungdomsstorband till stora framgångar. Hans eget musicerande sker i brodern Joakims Spicy Advice Ragtime Band där han elegant trakterar klarinett och tenorsaxofon.
I hans yngste broders band, Leon Falk Satchmo Tribute, är det klarinetten som är instrumentet.

Bengt ”Bim” Ingelstam, var med på 50-talet då den traditionella jazzen blomstrade med jazzklubbar och jazzparader i Bromma. På 60-talet gick flyttlasset till Ånge i Medelpad och en lärartjänst. Med sig hade han sin sopransaxofon och sin Sousaphone som han kom att framgångsrikt att traktera i Barfota Jazzmen. Som den pedagog han är, har Bim på ett briljant sätt förmedlat sina jazzkunskaper till barn och barnbarn. Bim har även bidragit till många av de arrangemang som spelas av sönerna i deras band.

Med tre generationer – fortfarande aktiva – utgör alltså klanen Ingelstam ett unikum i den svenska klassiska jazzen.

Stipendierna kommer att delas ut i anslutning till den konsert Spicy Advice Ragtime Band arrangerar i Abrahamsbergskyrkan, 18 okt kl 16.00.