Jazzkafé Santa Babara

Så här kul har vi – publik o musikanter – det hos SANTA BARBARA på Drottninggatan 91, nästan varje lördag (men kolla i kalendariet)! När bilden togs var det ”halvårsjubileum”, dvs det var ett halvt år sedan samarbetet mellan mig och Barbara inleddes. Jag råkade ha vägarna förbi en dag på väg till T-banan för vidare färd … fick syn på detta trevliga kafe’ mitt i ströget denna långa gata. Slank in och där stod hon bländande denna Barbara Jarl. För att citera kungen ”… så sa det bara klick”. Men här absolut inget annat än att finna ett perfekt ställe för jazz – om nu bara Babara också så tyckte. Jorå, hon ville visst ha levande jazzmusik minst en gång i veckan. Det blev provspelning och vi kom omedelbart överens om spelstart för lördagsjazz (14-17). Det blev med Leo Lindberg som huspianist och jag på rörblås, därtill komp och självfallet fler musikanter där sättningen kan variera.

Bilden togs när vi jammar (musiker uppmanas att medta instrument!) med ett par mycket begåvade gatumusikanter. De spelade och sjöng i den härliga gamla engelska stilen som (?) Hornby gjorde berömd på ukulele och bastuba. ”After You’ve gone” exekverades med Leo Lindberg på trummor, Rolf Arntsen på piano och jag själv, Pelle Andersson, på klarinett.”

Pelle – som önskar publik o musiker hjärtligt välkomna!