STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL 2023, 13-22 okt


En tid framöver kan avkortat avläsas i www.stockholmjazz.se konserter som hållits och medverkande orkestrar mm. Vidare berättas också om tidigare Festivaler.

Här återges i utdrag från mejl (24 okt) info som huvudarrangören på Fasching. sammanställt.

PUBLIKREKORD FÖR STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL !
Stockholm Jazz Festival 2023 är över. När konfettin är bortsopad och vimplarna nedplockade kan det konstateras att tio-dagarsfestivalen med totalt 30 707 besökare slagit nytt publikrekord.

Årets festival är den hittills största festivalupplagan med 293 akter utspridda på 80 scener och med ett program som bjöd på en exklusiv blandning av jazzikoner och unga stjärnskott, från fri form till mer traditionell jazz, solo till storband.   Klicka här för fortsatt läsning:

_ _ _

Vår inhemska jazzscen har fyllt källare och konserthus, slott och salonger och bevisat sig vara både stark och innovationsrik, vi spår en ljus framtid för jazzen och för kommande festivaler. Extra roligt att vi också haft så många fina och välbesökta konserter för de allra yngsta, säger Eric Birat

– Ett stort tack till alla som gjorde festivalen till Sveriges största jazzfest någonsin. Tack till artister, publik, arrangörer och alla frivilliga som gör festivalen möjlig! Nu drar vi igång planeringen för nästa års festival, vi ses den 11- 20 oktober 2024, säger Eric Birath.

Bilder från festivalens höjdpunkter hittas här

https://drive.google.com/drive/folders/1_Khjg1dvaojb4ZXNsgR-wjHvHXey3eCn?usp=sharing