Jesses New Orleans Band firade 20 år på Fasching


Och visst blev det en fest och en väldig sådan – tisdagen den 19 nov – då ett fullsatt Fasching med en glad och förväntansfull publik höjde sina glas extra högt. Under bandets jubileum släpptes också deras nya CD ”Jazz by George”.
Som ”special guest” att spela med bandet hade inbjudits saxsofonisten Tord Larsson (här på bildens mitt).
.

Under festligheten träffade Koffe kapellmästaren o trombonisten Jesse Lindgren för en intervju om bandets 20 år. Här följer en kort sammanfattning:


Jesse Lindgren intervjuas …………………….Foto: koffe
.
Jesse … ditt band är ju ett genuint New Orleans-band och så efter 20 år så väljer ni att fira här på Fasching?
– Ja, vi tyckte vi ville fira vårt 20-årsjubileum ståndsmässigt på Jazzens National-scen och det blev lyckat i alla delar. Härlig lokal, entusiastisk publik, perfekt läge, vänligt mottagande, gott käk, välstämd flygel, proffsig tekniker… what more can you ask for?!

Ni släppte ju en skiva också.
– Det var lyckligtvis inte en 78-varvare… utan en CD ”By George!” helt tillägnad klarinettiseten George Lewis, för vi ville ta vara på det faktum att vi har med oss en av denne hedersmans förnämsta uttolkare, Bengt ”Bomull” Behmer. Det var ”Ljudfadern” Gert Palmcrantz som fångade oss i våras då vi hade en temakväll på Solnadals värdshus tillägnad den gode George. Vi kör gärna med olika teman.

Har ny några nya djärva mål?
– Många! De härliga utmaningarna är at framträda bland folk som vanligtvis inte känner till den här ”urjazzen”. Kan vi få dem att bli nyfikna på oss, bil glada, svinga en bägare, komma fram och snacka med oss i pausen så blir vi varma i själ och hjärta. Vi har en hel del såna projekt… plus de vanliga konserterna, festivalerna och turnéerna.
.

Festen!