FKJs vårfest på Fåfängan 6 juni – ett referat

 

Aldrig tidigare med vårfest på Fåfängan har det varit så mycket sol och sommarvärme som denna gång . Och heller inte så mycket festande folk där. Det sistnämnda inte bara till fördel för våra medlemmar eftersom vi blev en minoritet i folkvimlet. Men visst hade vi ändå roligt o mysigt. Hur gick det då med musiken?

Jo … i det närmaste fullsatt inomhus (delvis genom tidigare bokade bord) och tyvärr knapert med våra medlemmar just där. Efter funderingar beslöts att orkestern (nedan) skulle flytta utomhus. Därigenom kunde jazztonerna nås av fler lyssnare och fler av våra medlemmar. Musiken kom att spelas planenligt även om vi gärna hade sett att fler jammare hade deltagit sista timmen. Jazzen gillades av den stora publiken som livligt applåderade.

Slutligen  – vi misstänker att flera medlemmar missade det utlovade kaffet med kaka. Tråkigt givetvis i så fall. Ska därför nämnas att Arne hade försett sig med kaffe/kaka-kuponger att dela ut men restaurangen ville inte ha denna lösning. För medlemmar som då redan betalat clearades genom att de inte la något i ”hatten”. Detta förfarande gick nog i sort sett jämnt upp. Vi får tänka till om det går att efteråt på enkelt sätt kompensera dem som olyckligt blivit ”lurade”.

Vårfesten blev en sommarfest och en rolig sådan!   /koffe

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Holmsten-Pålsson National Swingers – fr vän: Ivar Lindell b, Bengt Herslöf bjo, Kai Sievert tb, Ola Pålsson cor/voc, Koffe Koffman gui o Björn Holmsten cl/sop/voc.  Foto :  Bengt Holm

/redaktionen tar gärna emot mer info o bilder för publicering – via info@klassiskjazz.se/

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Tidigare info:.
Tycks snart bli en tradition att FKJ förlägger sin vårfest på Fåfängan och på självaste natio bådenaldagen (den 3:e i rad?). Vi följer i stort sett samma upplägg som tidigare. Här en första info:

• Dagen är 6 juni och festen håller på kl 12-15.
• Orkestern  Holmsten-Pålsson National Swingers  underhåller och sista timmen avslutas med jam  – musiker ombeds medta instrument!
• Vi ordnar med bilskjuts för dem som behöver detta upp- o nedför backarna.
Mat och dryck i olika prisläge serveras i vanlig ordning.  FKJ bjuder medlemmar på kaffe och kaka (medlemskort ska visas)
• FKJ abonnerar inte stället så det går bra att medta goda vänner.

Restaurangen har hemsidan www.fafangan.se som kontinuerligt uppdateras.