Swedish Swing Society, Abrahamsbergskyrkan Här efteråt ett referat med bilder/video

.
.
.
.
.
.
.

Som framgår – konserten startar kl 18.00 med förbandet Jubilee Stompers och därefter Swedish Swing Society med Antti Sarpila, Ulf Johansson Werre och Björn Sjödin.
.
.
För referat och bilder/video – klicka här:

 

Foto: Bengt Holm

Foto: Bengt Holm

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Den rymliga salen med konsertflygel i Abrahamsbergskykan var nästan fylld till sista plats när förbandet Jubilee Stompers tog plats på scen. Bandet – fick vi veta – är ett nybildat band men med många jazzveteraner. Alltså inga nybörjare precis och visst kunde de spela. En hel del arrangerad jazz och med ett samspel som imponerande. Som framgår av repertoarlista (nedan) spelades typisk 1920-talsmusik:

1 the Chant, 1926, Jelly Roll Morton
2 Jazz me Blues, 1921 (senare med Bix) –
3 Blue River, 1927 med Bix
4 Jubilee Stomp, 1928 Ellington och Tuba Skinny
5 Singin’ the Blues, 1920 (senare med Bix)
6 Susie, 1924 med Bix
7 Bouncing Around, 1924 med King Oliver
8 Baltimore, 1927 med Bix
.
.
.
.

Efter pausen med kaffe o kaka blev det dags för Swedish Swing Society att ta över scenen. Bandet började direkt med att spela ”Shine” och det svängde otroligt skönt. Sen blev det presentation och Ulf J W tog till orda /ungefär/:

Roligt att se att så många har tagit sig hit till denna konsert. Vill först tacka det föregående bandet – det var väldigt trevligt att få höra deras fantastiska repertoar. Det var minsann inte några enkla låtar som spelades. Vi fick höra mycket av det bästa från 20-tals epoken. Men nu minsann ska vi övergå till något helt annat och mycket modernare … /publiken stelnade till och visade viss oro/ nu blir det nästan bara 30-tal … /publiken blev märkbart lättad/.

Nästa låt blev ”Running wild” och det blev mycket ”wild”. Härefter följde en blandad repertoar med låtar som ”Stars fell on Alabama”, ”Time on my hands”, ”China boy” m fl. Omväxling blev det också med instrument då Antti bytte från klarinett till piano och Ulf från piano till trombon. De var lika virtuosa oavsett vilket instrument som kom till användning. Konserten – i helhet – blev en föreställning med mycket applåder och glädje.

/koffe


Shine
.

Time on my hands
.

China boy
.